Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan sa paradajzom i halumi sirom

Patlidžan sa paradajzom i halumi sirom

Patlidžan sa paradajzom i halumi sirom
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 2
24/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Imate tri puta pravo da pogađate koje nam je najomiljenije vegetarijansko jelo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komad
  • paradajz - 1 tegla, iseckan i oljušten
  • halumi - oko 400 g
  • so
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i isecite uzdužno i na pola. Blago izdubite kašikom, tako da dobijete čamce. Posolite i ostavite ih tako 20 minuta, a nakon toga operite. Stavite u nauljanu tavu, polijte sa malo ulja i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlantu boju.

Paradajz ocedite od soka, pa sitno iseckajte. Dodajte prtstohvat soli i šećera, 3-4 kašike maslinovog ulja i malo bosiljka.

Sir isecite na tanke kriške oko 1 cm, dodajte majčinu dušicu i prelijte maslinovim uljem. Pecite u gril tiganju odmah pre serviranja.

Patlidžane napunite smesom od paradajza i garnirajte sa kriškama sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: