Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ljutenica bez patlidžana

Ljutenica bez patlidžana

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ljutenica bez patlidžana
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
1
"Ova ljutenica nema patlidžan, ali je ipak mnogo ukusna"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 5 kg
  • paradajz - 3 kg
  • ulje - 1 šolja
  • šargarepa - 1 kg
  • šećer - po ukusu
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Poparimo paradajz i oljuštimo ga.

Nakon toga paradajz-paprike očistimo od semenki i takođe poparimo 2-3 minuta dok ne omekšaju.

Šaragrepe isečemo na kolutove i stavljamo ih u vodu da vru dok ne budu gotove.

Povrće isečemo, a da bi bilo lakše možemo da provučemo kroz mašinu za meso.

Stavljamo sve u duboku posudu, dodajemo ulje i so i ostavljamo da se kuva na slaboj vatri uz povremeno mešanje.

Kuva se dok se ljutenica ne zgusne do željene konzistencije.

Punimo u teglice, koje zatvaramo i sterilišemo 20 minuta.

Ljutenica bez patlidžana je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: