Način pripreme
Šolja je zapremine 240 ml.
Operemo paradajz, isečemo ga na ne mnogo krupno.
Stavljamo ga u šerpu i dodajemo ulje, šećer, sirće i so. Stavljamo ih na vatru i ostavljamo da vri 20 minuta.
Paprike ispečemo, oljuštimo i takođe isečemo i kuvamo zajedno još 20 minuta.
Šargarepe očistimo isečemo na kolutove, stavljamo u posudu i kuvamo dok ne budu gotove.
Nakon što prođe 40 minuta i paradajz i paprika su gotovi, dodajemo im i šargarepa.
Promešamo, dodajemo po ukusu biber, beli luk i peršun.
Dok je još vruća sipamo ljutenicu u tegle, zatvaramo, uvijamo dobro i ostavljamo da stoji tako dok se ne ohladi.
Na taj način poklopci će se dobro zatvoriti i neće biti potrebe za sterilizacijom.
Domaća ljutenica bez sterilizacije je gotova.
Komentari