Oso buko

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Oso buko3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
4
"Neobično ukusno jelo sa telećim mesom koje zaslužuje i neobično ime koje se pamti!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - oko 1 kg, kolenica sa kosti
  • šargarepa - 1 velika
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 stabljika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • belo vino - 1 šolja, suvo
  • bujon - 3 šolje, pileći
  • ruzmarin - odokativno
  • majčina dušica - po ukusu
  • beli luk - čenovi, po ukusu
  • peršun - 1/3 vezice, isečen
  • limun - 1 kašika, narendana kora limuna
  • so
  • biber
  • brašno
  • maslinovo ulje - ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i osušite meso. Zavežite ga koncem da se ne raspadne tokom kuvanja.

Obilno začinite govedinu solju, biberom i uvaljajte ga u brašno. Zapržit ga u zagrejanom maslinovom ulju i izvadite ga u tanjir.

U istoj posudi izdinstajte isečen luk, šaragrepu i celer. Čim omekšaju dodajte paradajz pire, dolijte belo vino i stavite meso.

Dolijte bujon (vruć) i začinite namrvljenim lovorovim listom, ruzmarinom, majčinom dušicom. Ostavite Oso buko da se krčka na slaboj vatri dva sata. Možete da ga premestite i u rernu da se peče.

Pomešajte peršun, koru limuna i iseckan beli luk. Pet minuta pre nego što je Oso buko gotov dodajte miks ovih aromatičnih sastojaka u jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: