Veoma ukusan, drugačiji Pileći frikase

Veoma ukusan, drugačiji Pileći frikase
13/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Ako se još pitate da li da pripremite drugačiji pileći frikase, savetujemo vam da se okrenete pozitivnom odgovoru"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada (veća)
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike
  • vegeta - 1 supena kašika
  • teleći bujon - 1 kockica (slaniji)
  • biber - po ukusu
  • lovorov list - 3 listića
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • sušeno povrće - 3 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • topljeni sir - 3 trouglića
  • majonez - 3 supene kašike, Krasi
  • kiselo mleko - 1/2 kantice
  • jaja - 2 komada (samo žumanca)
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljam da se skuvaju pileći bataci. Kada se dobila pena (ja ne sklanjam penu, već menjam vodu), promenila sam vodu, uklonila njihovu kožicu i ponovo sam ih stavila da se kuvaju dok se nisu u potpunosti skuvali.

U bujon sam dodala soja sos, vegetu, biber, kockicu telećeg bujona, lovorov list, dimljenu alevu papriku i sušeno povrće.

Kada su se bataci skuvali, izvadila sam ih u posudu da se ohlade, a za to vreme sam procedila bujon. Očistila sam batake od kostiju na male komade.

Bujon postaje unikatan!

I ovde dolazi različito!

U duboki tiganj sa nelepećim premazom stavila sam maslac, dodala sam topljeni sir i majonez i energično sam mešala dok se nije dobila homogena smesa, nakon toga sam dodala 2 supene kašike brašna i 3 kutlače proceđenog bujona i ponovo mešanje.

Kada se zgusnulo, ponovo 2 supene kašike brašna i bujona i ponovo mešanje, a posle sam dodala samo bujon dok nisam dobila željenu gustinu (malo tečnija konzistencija), nakon toga u ukusni frikase sam dodala meso.

U međuvremenu sam umutila kiselo mleko u 2 žumanca i limunovom soku (može i sa jabukovim sirćetom).

Nakon dodavanja piletine i gotove zaprške, kutlačom uzimam bujon i lagano mešam sa zaprškom i kada su dostigli jednaku temperaturu, pomešala sam zapršku sa frikaseom.

Nadam se da će vam se dopasti ovo veoma ukusan, drugačiji Pileći frikase.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: