Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Čokoladni tart sa aromom kafe

Čokoladni tart sa aromom kafe

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Čokoladni tart sa aromom kafe3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Pozovite prijatelje na kaficu i parče čokoladnog tarta sa armomom kafe"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • brašno - 1, 5 šolja
  • kakao - 2 kašičice
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • Za fil
  • voda - 70 ml
  • maslac - 125 g
  • nes kafa - 1 kašičica
  • čokolada za kuvanje - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer - 2 kašike
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta.

Testo izvaditi iz frižidera, razviti oklagijom i staviti u uljem podmazan pekač za tart (pustiti da testo pada preko pekača, preći oklagijom, pa odseći višak koji pada).

Testo izbockati viljuškom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Za fil: U šerpu usuti vodu, dodati maslac i staviti na vatru. Mešati dok se ne otope. Umešati nes kafu i skloniti šerpu sa vatre.

Zasebno, u šerpu staviti čokoladu za kuvanje polomljenu na kockice, dodati šećer, vanilin šećer i preliti smesom od maslaca. Izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati jaja i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Izvaditi pekač iz rerne, preko kore naneti fil i vratiti pekač u rernu. Peći još 15 minuta na 150 minuta.

Gotov tart izvsditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Čokoladni tart sa aromom kafe seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Napomena: Šećer u prahu i brašno meriti čašom od 200 ml. Veoma ukusna poslastica. Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Hvala najlepše.
30.03.2021 11:46
Ivana Mirković
Ivana Mirković
Svaka čast, na ukusnom i lepo napisanom receptu.
30.03.2021 11:44