Način pripreme
Za koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta.
Testo izvaditi iz frižidera, razviti oklagijom i staviti u uljem podmazan pekač za tart (pustiti da testo pada preko pekača, preći oklagijom, pa odseći višak koji pada).
Testo izbockati viljuškom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Za fil: U šerpu usuti vodu, dodati maslac i staviti na vatru. Mešati dok se ne otope. Umešati nes kafu i skloniti šerpu sa vatre.
Zasebno, u šerpu staviti čokoladu za kuvanje polomljenu na kockice, dodati šećer, vanilin šećer i preliti smesom od maslaca. Izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati jaja i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje.
Izvaditi pekač iz rerne, preko kore naneti fil i vratiti pekač u rernu. Peći još 15 minuta na 150 minuta.
Gotov tart izvsditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Čokoladni tart sa aromom kafe seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Napomena: Šećer u prahu i brašno meriti čašom od 200 ml. Veoma ukusna poslastica. Probajte, prijatno!
Komentari