Poširana jaja sa maslacem i alevom paprikom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
328
347
Poširana jaja sa maslacem i alevom paprikom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
14/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj15 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
"Porasli smo uz poširana jaja, pripremljena na ovaj način i nastavljamo da ih jedemo i dan-danas."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sir - 80 g
  • maslac - 50 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sirće - 2 - 3 kapi
  • so - 1 kašičica
  • voda - 700 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U dublji tiganj ili šerpicu sipajte vodu i zagrejte je do ključanja.

Kada voda proključa, dodajte so i 2-3 kapi sirćeta.

Pažljivo razbijte jaja i spuštajte ih u vrelu vodu. pazite da ostanu cela, da se ne rasture po vodi. Kašikom lagano oblikujte belance oko žumanca. Ako volite rovita jaja, kuvajte ih oko 4-5 minuta, a ako volite čvrsto kuvana oko 6-7 minuta.

Na dno tanjira postavite tanko parče sira, debljine do 1 cm. Rešetkastom kašikom pažljivo izvadite jaja iz vrele vode i stavite ih preko sira u tanjir.

U drugu posudu sipajte oko 100 ml vode u kojoj ste kuvali jaja i dodajte u nju maslac i alevu papriku, pa sve stavite na vatru da proključa, uz neprestano mešanje. Skinite sa vatre i prelijte jaja u tanjiru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: