Bogata omlet pica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70243
22/12/2018
"Ukusna, lagana i bogata omlet-pica, prste da poližete"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se odvoje od žumanaca i belanca se umute u sneg. Žumanca se umute sa kiselim mlekom, brašnom i začinima.

Dve smese se miksaju pažljivo drvenom špatulom i dodaje se krupno narendan sir.

Šargarepa se blanšira 2-3 minuta i takođe se narenda. Paradajz se iseče na sitne kocke.

Praziluk se iseče na sitno. Viršla se iseče na male kocke.

Masline se iseku na kolutove. U tiganju se zagrevaju 3 kašike margarina i 2 kašike ulja i sipa se praziluk da se izdinsta.

Dodaje se paradajz i šargarepa. Promeša se. Sipaju se viršle i masline.

Promešamo i začinimo. Prekrivamo posudu sa margarinom i posipamo prezlama.

Odozgo raspoređujemo smesu od jaja i pečemo 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Vadimo posudu za pečenje iz rerne i odozgo prekrivamo nadevom. Vraćamo nazad i pečemo još desetak minuta.

Posipamo narendanim kačkavaljem i pečemo još desetak minuta ili dok se ne dobije prijatna korica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar