Način pripreme
Belanca se odvoje od žumanaca i belanca se umute u sneg. Žumanca se umute sa kiselim mlekom, brašnom i začinima.
Dve smese se miksaju pažljivo drvenom špatulom i dodaje se krupno narendan sir.
Šargarepa se blanšira 2-3 minuta i takođe se narenda. Paradajz se iseče na sitne kocke.
Praziluk se iseče na sitno. Viršla se iseče na male kocke.
Masline se iseku na kolutove. U tiganju se zagrevaju 3 kašike margarina i 2 kašike ulja i sipa se praziluk da se izdinsta.
Dodaje se paradajz i šargarepa. Promeša se. Sipaju se viršle i masline.
Promešamo i začinimo. Prekrivamo posudu sa margarinom i posipamo prezlama.
Odozgo raspoređujemo smesu od jaja i pečemo 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Vadimo posudu za pečenje iz rerne i odozgo prekrivamo nadevom. Vraćamo nazad i pečemo još desetak minuta.
Posipamo narendanim kačkavaljem i pečemo još desetak minuta ili dok se ne dobije prijatna korica.