Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa na španski način

Pileća supa na španski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Pileća supa na španski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
9
"Topla pileća supa na španski način - predlog koji će vas oduševiti!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 parče
  • bujon - 2 litra, pileći
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 4 komada
  • sok od limuna - 100 ml
  • origano - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • mladi luk - 1 vezica
  • korijander - 1 kašičica
  • tortilje - 3 - 4 koamda
  • ljute paprike - 4 koamda
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se skuva zajedno sa isečenim paprikama u vodi sa kockicom pilećeg bujona, origanom, belim lukom i solju. Meso se izvadi i iseče, a bujon se procedi.

Mladi luk se iseče i zaprži u masnoći. Preliva se bujonom i dodaju se na kocke isečen paradajz i meso.

Sipaju se sok od limuna, korijander, biber i prepečene i na trake isečene tortilje. Pileća supa se kuva još 3 minuta i sklanja se sa ringle.

Pileća supa na španski način se servira vruća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Irena
Irena
Veoma neobično i primamljivo. Oduševljena sam idejom.
26.04.2024 21:05