Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Prženi krompir»Posni krompir na španski način

Posni krompir na španski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Posni krompir na španski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da čovek ne poveruje koliko ukusan i aromatičan može da bide običan posni krompir"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 700 g, sitniji
  • paprika - 1 komad, crvena
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica, krupnija, ili namrvljene suve ljute paprike
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • maslinovo ulje - 5 - 6 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • vinsko sirće - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena, isečen na kriške
  • morska so - za posipanje
  • mirođija - 1 vezica, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva u blago posoljenoj vodi dok ne bude polugotov. Nakon što se ohladi, ako želite, oljuštite ga. Ja ga više volim sa ljuskom - bude hrskaviji. Isecite na polovine.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i stavite krompir da se zaprži dok ne postane zlatast uz često mešanje.

Dok se krompir pržu pomešajte u posudu kumin, alevu papriku, vinsko sirče, beli luk i ljutu alevu papriku (ili namrvljene, na krupno suve ljute paprike).

Dodajte smesu u zapržen krompir u tiganju u dodajte crvenu papriku isečenu na lente.

Uz neprestano mešanje zapržite još 2 da minuta.

Servirajte topao ili ohlađen, posut morskom solju i sitno isečenom mirođijom.

Posni krompir na španski način je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: