Način pripreme
Pomešajte mleko sa vodom, maslacem i šećerom. Ostavite da provri i sipajte odjednom brašno.
Mešajte energično, dok ne počne da se odvaja od posude. Sklonite sa rinlge i ostavite da se blago ohladi.
Nakon toga dodajte jaja, jedno po jedno, mešajući nakon svakog dobro. Napunite smesu u špric sa zvezdastim nastavkom.
Postavite papir u odgovarajuću posudu za pečenje.
Našpricajte ružice na rastojanju jedna od druge. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta ne otvarajući rernu.
Nakon što se ispeku, blago otškrinite vrata pećnice i ostavite ih da se unutra ohlade.
Pripremite vanila krem prema uputstvu. U njega dodajte umućenu pavlaku i dobro promešajte.
Dobijenim kremom napunite ohlađene eklere. Istopite čokoladu i ukrasite ih.
Ekleri sa vanila kremom i čokoladom su gotovi.