Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Keks torta sa maskarponeom i jajima

Keks torta sa maskarponeom i jajima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k240
Keks torta sa maskarponeom i jajima
Fotografije: Ivelina
2 / 5
20/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Nije potreban povod da biste poklonili jednu keks tortu sa maskarponeom i jajima - predivan desert koji se jede u duplim porcijama"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 80 g
  • maskarpone - 250 g
  • sok od pomorandže - 8 supenih kašika
  • liker od pomorandže - 1 supena kašika ili rum kore od jedne pomorandže, rendane
  • keks - 250 g, sa pavlakom ili drugi po ukusu
  • čokolada - 80 g
  • za potapanje keksa
  • sok od pomorandže - od 1 pomorandže
  • liker - mala količine likera od pomorandže /rum/ po ukusu
  • krem sa belancima
  • šećer - 1/2 šolje
  • belanca - 4 komada
  • esencija - rum ili vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Ova keks torta sa kremom od jaja je veoma ukusna i ima bogat miris i ukus. Sladak krem od umućenih žumanca, šećera, soka od pomorandže sa likerom od pomorandže/ruma. Trijumfalna himna nepca - recept koji neće izgledati kao višak među prestižnim menijima, nepogrešivog mirisa i ukusa pomorandže.

Ukusan desert koji će obradovati vaše goste. A vreme pripreme ove predivne torte je kratko, što je jedno od prednosti. Pripremate jedino krem od jaja sa sokom od pomorandže i kašikom likera od pomorandže 5-8 minuta.

Kada poželite da pripremite ovu tortu, prvo što treba da pripremite je krem od jaja. Umutite žumanca, šećer, koru od pomorandže i prstohvat soli u metalnoj posudi dok se ne udvostruči obim.

Stavite posudu iznad šerpe sa vrelom vodom. Mešajte žicom, nemojte prestajati. Dodajte sok od pomorandže, pomešan sa likerom i mešajte krem dok se ne zgusne. Krem je obično gotov za oko 5 do 8 minuta. On ne treba da provri. Temperatura pripreme je oko 70-77 stepeni.

Dodajte koru od pomorandže u maskarpone i osavite sa strane dok prirpemate krem sa žumacima.

Stavite posudu sa toplim kremom u ledenu vodu i mešajte dok se ne ohladi, a to bude brzo. Dodajte sir maskarpone u hladan krem od jaja i pomešajte.

Rastopite čokoladu na pari. Odvojite u posudi deo krema od jaja i pomešajte sa rastopljenom čokoladom. Pripremite čokoladni krem, onoliko koliko želite da bude u torti. Ohladite u zamrzivaču 15 minuta oba krema pre nego što dodajte krem od belanaca.

U sok od pomorandže i liker/ili rum potopite keks na kratko, poređajte u kalup prečnika 17-18 cm. Umutite hladna belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrste vrhove. Začinite rumom ili vanilom. Dodajte polovinu belanaca u oba krema sa maskarponeom. Pomešajte krem od belanaca i maskarpone krem spatulom ili kašikom. Sa drugom polovinom ukrasite keks tortu odozgo.

Poređajte prvo keks, posle krem od jaja sa pomorandžom, pa keks, pa čokoladni krem i završite kremom od pomorandže i jaja i keksom. Ostavite gotovu tortu u frižideru na jednu noć pre serviranja. Neka vam je slatko sa mojim receptom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: