Način pripreme
Isečemo teleće meso na kocke. Operemo ga hladnom vodom veoma dobro. Stavljamo meso u veoma veliku šerpu s vodom i stavljamo da se skuva. Dodajemo so po ukusu.
Nekoliko puta skidamo penu sa vode u kojoj se kuva meso. Meso treba da je čisto, a sva pena sa bujona skinuta. Odstranjujemo penu rešetkastom kašikom. Neophodno je da je bujon bistar i da nema tragova pene. Kada se skuva meso prebacujemo ga u čistu šerpu.
Bujon pocedimo dok je vruć pomoću velike cediljke i dodajem ga u meso. Stavljamo ga na ringlu na srednju temperaturu. Treba da je oko 2 litra bujona u krajnjem obliku (proceđen). Oljuštimo pola glavice celera i isečemo je na parčiće. Operemo i stavljamo u šerpu.
Solimo po ukusu, stavljamo i biber po ukusu. Oljuštimo tri velike šargarepe, operemo ih i sečemo na krugove. Dodajemo ih u druge sastojke. Ostavljamo da vri. Posle ljuštimo krompir, operemo ga, sečemo na male parčiće i stavljamo ih kasnije, jer će uvreti brzo.
Nakon što je jelo gotovo operemo listove svežeg celera i sečemo na sitno i stavljamo u kuvanu teletinu. Dodajemo još malo bibera po ukusu.