Ukusna kuvana teletina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ukusna kuvana teletina
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
"Naš omiljeni poznati ukus - tačan i veoma detaljan recept za ukusnu kuvanu teletinu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo teleće meso na kocke. Operemo ga hladnom vodom veoma dobro. Stavljamo meso u veoma veliku šerpu s vodom i stavljamo da se skuva. Dodajemo so po ukusu.

Nekoliko puta skidamo penu sa vode u kojoj se kuva meso. Meso treba da je čisto, a sva pena sa bujona skinuta. Odstranjujemo penu rešetkastom kašikom. Neophodno je da je bujon bistar i da nema tragova pene. Kada se skuva meso prebacujemo ga u čistu šerpu.

Bujon pocedimo dok je vruć pomoću velike cediljke i dodajem ga u meso. Stavljamo ga na ringlu na srednju temperaturu. Treba da je oko 2 litra bujona u krajnjem obliku (proceđen). Oljuštimo pola glavice celera i isečemo je na parčiće. Operemo i stavljamo u šerpu.

Solimo po ukusu, stavljamo i biber po ukusu. Oljuštimo tri velike šargarepe, operemo ih i sečemo na krugove. Dodajemo ih u druge sastojke. Ostavljamo da vri. Posle ljuštimo krompir, operemo ga, sečemo na male parčiće i stavljamo ih kasnije, jer će uvreti brzo.

Nakon što je jelo gotovo operemo listove svežeg celera i sečemo na sitno i stavljamo u kuvanu teletinu. Dodajemo još malo bibera po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: