Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Krhka zečetina iz rerne sa svežim mlekom

Krhka zečetina iz rerne sa svežim mlekom

Nadya KolevaNadya Koleva
Početnik
113
Krhka zečetina iz rerne sa svežim mlekom
Fotografije: Nadya Koleva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
6
"Krkha zečetina iz rerne, pripremljena sa svežim mlekom i još sastojaka koji su odogovorni za njegov predivni ukus"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, domaći
  • sveže mleko - 300 ml
  • šargarpea - 2 komada
  • beli luk - 2 čena (može i više po želji)
  • pečurke - 200 g, sveže
  • paradajz - 1 komad
  • začin - 1/2 kesice za barbikju (po želji)
  • smesa za pohovanje - 1 komad, gotova
  • ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca mariniramo u solju, biberu, alevoj aprici, ulju, začinu za barbikju, svežem melku i vodi da se pokrije zec.

Ostavljamo u frižideru 10 sati.

Nakon što se marinira, sečemo na porcije. Može i pre mariniranja da se iseče.

Uvaljamo u smesu za pohovanje i pržimo dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane u prethodno ugrejanom ulju.

U pleh na dno stavljamo krupnije komade luka, prženog zeca poređamo odozgo i prelivamo preostalom marinadom.

Mariniranog zeca pečemo u foliji na 160 stepeni sa ventilatorom oko sat vremena.

Posle okrećemo komade, stavljamo šargarepu, beli luk, pečurke i oljušten paradajz, isečen na male komade i dinstanog zeca pečemo još oko sat vremena dok meso ne bude gotovo.

Pre nego što izvadimo iz rerne krhkog zeca sa svežim mlekom, skidamo foliju i pečemo još 10-15 minuta.

Beli luk i šargarepu možemo staviti i u početku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Idealno za nedeljni ručak.
06.06.2021 12:45