bonapeti.rs»Recepti»Riba»Grickalice uz pivo»Girice iz rerne sa kukuruznim brašnom

Girice iz rerne sa kukuruznim brašnom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Početnik
1408166
Girice iz rerne sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
21/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Hrskave girice, koje će vas odvesti na obalu mora"

Potrebni sastojci

  • girice - 500 g
  • kukuruzno brašno - 5 supenih kašika
  • prezle - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedimo girice.

U suboki tanjir stavljamo kukuruzno brašno. Dodajemo prezle. Dodajemo so i promešamo.

Dodajemo u dozama girice i uvaljamo dobro.

Uvaljane girice rasporedimo u pleh, trudimo se da nema mnogo riba jedna na drugoj. Ponavljamo sa svim giricama.

Ako je potrebno stavljamo još kukuruznog brašna. Posipamo uljem.

Pečemo u rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Girice iz rerne serviramo sa kriškom limuna.

Girice iz rerne sa kukuruzim brašnom su gotove, a cela kuća ne miriše na ribu.

Omiljena riba za čašu piva u toplim letnjim noćima.

Brzo, lako, ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: