Slani ekleri

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Slani ekleri
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
22/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Slani eklerčići koji golicaju našu maštu. Sada ostaje samo da odlučimo sa kakvim kremom ćemo ih napuniti!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • maslac - 80 g + još malo za mazanje posude za pečenje
  • brašno - 150 g
  • sir - 150 g, po izboru grier, plavi sir, parmezan...
  • voda - 150 ml
  • so - 1 kašičica
  • biber - sveže mleveni, po ukusu
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da provri u šerpi sa debelim dnom zajedno sa maslacem i solju. Čim provro, sipajte odjednom brašno i mešajte energično na slaboj vatri, dok se testo ne odlepi od zidova.

Sklonite sa ringle i dodajte jaja jedno po jedno mešajući veoma dobro nakon svakog. U homogeno testo dodajte muskatni oraščić, biber po želji i narendan sir, ako je tvrd i namrvljen, ako je mek.

Sipajte smesu u špric i našpricajte slane eklere u posudu za pečenje sa papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog.

Stavite ih da se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Ne otvarajte vrata već ih nadgledajte kroz njih.

Ispecite slane eklere i ostavite da se ohlade u rerni sa otvorenim vratima. Po želji možete da napunite slanim kremom od kisele pavlake, majoneza i mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: