Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Dubok keramički kalup ili drugi odgovarajući za pečenje - 30/20 cm, dobro namazan mlazom maslinovog ulja.
Krompir se očisti, oljušti se, iseče se na šajbne oko 1/2 cm i stavlja se u šerpu sa dovoljno posoljene kipuće vode. Ostavlja se na ringli da voda provri i kuva se 3 do 4 minuta. Izvadi se rešetkastom kašikom.
Patlidžan se očisti pod tekućom vodom i oljušti se na trake. Iseče se na kolutove oko 1/2 cm. Patlidžan nije neophodno da se soli i cedi od vode, dovoljno je svež, prolećni je i ne gorči.
Tikvice se očiste, ne ljjušte se i seku se na kolutove isto oko 1/2 cm.
Mocarela se seče na kocke. Parmezan se narenda na fino rende.
Keramički kalup se preliva maslinovim uljem. Povrće se poređa, na primer, ređa se patlidžan, tikvica, krompir i tako dok se ne potroše. Začinjava se solju i biberom i sa nekoliko prstohvata suvog origana. Odozgo se razbaca mocarela i narendan parmezan.
Preliva se mlazom masinovog ulja, izdašno, povrće voli maslinovo ulje. Sipa se oko 50 do 70 ml vode.
Peče se na 180 stepeni dok povrće ne omekša i dobije zlatastu preplanulost.
Vadi se iz rerne, ohladi se 20 minuta i pečeno povrće se servira sa narendanim parmezanom i iskidanim svežim bosiljkom.