Način pripreme
Natopite suvo grožđe u rum na nekoliko sati. Ugrejte sveže mleko i u njemu pomešajte kvasac sa 1 supenom kašikom šećera. Ostavite 10-15 minuta dok se kvasac ne aktivira.
Rastopite maslac i pomešajte ga sa uljem. Prosejte brašno i napravite udubljenje.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte u njih polovinu masnoće i nadošao kvasac. Sipajte sve u brašno i zamesite meko testo koje se ne lepi. Ako je potrebno dodajte još malo brašna. Potopite ruke u preostalu masnoću i mesite dok se potpuno ne integriše.
Na kraju dodajte suvo grožđe i koru od pomorandže i mesite još nekoliko minuta da se raznese ravnomerno.
Namažite duboku posudu, stavite testo i pokrijte streč folijom na bar pola sata. Testo treba da se udvostruči.
Pripremite kalupe za mafine i namažite sa malo ulja uz pomoć četkice. Čim testo nadođe, nemojte da ga mesite opet, kidajte od njega po malo i napravite loptice. U svaki kalup stavite po tri. Od te doze sam napravila ukupno 10 mafina i jedan mali milibrot.
Ostavite ponovo da nadođe 20 minuta i posle namažite jednim žumancem pomešanim sa 1 supenom kašikom svežeg mleka ili vode. Obilno pospite šećerom i stavite po jedan orašasti plod u sredinu.
Pecite milibrot mafine u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta,
Ako pravite milibrot, pecite još 10 minuta.