Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tiramisu»Tiramisu sa jagodama

Tiramisu sa jagodama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Tiramisu sa jagodama5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Tiramisu ne može da bude ukusniji od originalnog, ali da li ste probali sa jagodama, pitamo mi"

Potrebni sastojci

  • piškote - oko 200 g
  • pavlaka - 35, 1 % - 500 g
  • maskarpone - 250 g
  • jagode - 300 - 500 g, sveže
  • šećer - 2 kašike
  • sok od pomorandže - 400 ml, svež
  • šećer u prahu - 4 kašike
  • pasta od vanile - 1 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode se iseku na kocke. Stavljaju se u posudu, dodaju se 2 kašike šećera i sok od pomorandže. Meša se, dok se šećer ne rastopi, a nakon toga se ostavlja oko 60 minuta da se mariniraju jagode.

U veliku posudu se sipa pavlaka, maskarpone, šećer u prahu i vanila. Muti se mikserom na visokoj brzini, dok ne udvostruči zapremina i pretvori se u tešku i gustu smesu u gust sneg. Ostavlja se u frižideru do korišćenja.

Nakon što istekne vreme za mariniranje jagode se podele na dva dela. Jedan deo se zajedno sa sirupom pasira u ručnom mikseru, a od drugog dela kocke se ocede.

U kalup veličine oko 25/25 cm ili drugi pogodan sipa se oko 3 kašike umućene pavlake po dnu kalupa, rasporedi se.

Svaka piškota se potapa u sirup i poređa se preko krema jedna do druge. Pokrivaju se izdašno kremom od pavlake i odozgo se razbacaju kocke jagoda, Slede ponovo istopljene piškote i završava se kremom od pavlake. Zagladi se.

Ostavljamo tiramisu od jagode u frižideru minimum 4 sata.

Pre serviranja tiramisu od jagoda se dekoriše svežim jagodama. Po želji se jagode pomešaju sa istopljenim želatinom da imaju malo odsjaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: