Način pripreme
Jagode se iseku na kocke. Stavljaju se u posudu, dodaju se 2 kašike šećera i sok od pomorandže. Meša se, dok se šećer ne rastopi, a nakon toga se ostavlja oko 60 minuta da se mariniraju jagode.
U veliku posudu se sipa pavlaka, maskarpone, šećer u prahu i vanila. Muti se mikserom na visokoj brzini, dok ne udvostruči zapremina i pretvori se u tešku i gustu smesu u gust sneg. Ostavlja se u frižideru do korišćenja.
Nakon što istekne vreme za mariniranje jagode se podele na dva dela. Jedan deo se zajedno sa sirupom pasira u ručnom mikseru, a od drugog dela kocke se ocede.
U kalup veličine oko 25/25 cm ili drugi pogodan sipa se oko 3 kašike umućene pavlake po dnu kalupa, rasporedi se.
Svaka piškota se potapa u sirup i poređa se preko krema jedna do druge. Pokrivaju se izdašno kremom od pavlake i odozgo se razbacaju kocke jagoda, Slede ponovo istopljene piškote i završava se kremom od pavlake. Zagladi se.
Ostavljamo tiramisu od jagode u frižideru minimum 4 sata.
Pre serviranja tiramisu od jagoda se dekoriše svežim jagodama. Po želji se jagode pomešaju sa istopljenim želatinom da imaju malo odsjaja.