Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Ekler Torta»Torta Oreo sa čokoladnim korama

Torta Oreo sa čokoladnim korama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Torta Oreo sa čokoladnim korama
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
23/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Nemojte više sanjati o savršenoj torti - evo vam recept, napravite je sami"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 300 g
  • ulje - 300 g
  • sveže mleko - 300 g
  • brašno - 2 šolje oko 500 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • za krem
  • pavlaka - 400 g
  • krem sir - 300 g, filadelfija ili nešto slično
  • maskarpone - 500 g
  • profiterole - 2 paketa, mali ekleri, kupila sam gotove
  • bejlis - 100 g
  • čokolada - 100 g, bela
  • šećer - po želji
  • želatin - 10 g
  • keks - 1 kutija, Oreo
  • čokolada - 1 komad, Oreo
  • za ukras
  • pavlaka - 200 g
  • pavlaka - 100 g
  • čokolada - 100 g, crna
* merne jedinice

Način pripreme

Kore za tortu su 2 x 30 cm prečnika, torta je veoma velika.

Sastojke za kore dobro umuttie dok ne dobijete homogenu smesu i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove, jedna po jedna. Ostavite da se ohlade.

U međuvremenu počinjemo sa pripremom krema. Pavlaku umutimo sa krem sirom, dodajemo maskarpone i bejlis.

Čokoladu rastopimo na pari i kad se ohladi dodajemo umućene sireve.

Želatin potopimo u malo hladne vode da se hidrira i nakon toga na sekund rastopimo u mikrotalasnoj.

Dodajemo u krem zato što je torta velika i treba da bude stabilna. 1/3 krema odvajamo za premazivanje torte. U preostlai krem dodajemo izrmvljeni keks i čokoladu Oreo.

Sastavljanje ove torte je uz pomoć acetatne trake sa unutrašnje strane. Kore malo nakvasite svežim mlekom i/ili bejlisom uz pomoć silikonske četke.

Stavite prvu koru, stavite polovinu odvojenog krema i nakon toga odozgo poređajte profiterole. Odozgo pokrijte preostalim kremom i stavite drugu koru, takođe natopljenu u sveže mleko ili bejlis.

Nakon što je stajala nekoliko sati u frižideru da se stegne, namažemo je odvojenim kremom.

Umutimo još malo pavlake da bismo ukrasili uz pomoć šprica. Pripremamo čokoladni ganaš tako što ugrevamo pavlaku, ne treba da provri, skidamo sa vatre, dodajemo crnu čokoladu. Kad se ohladi špricem nanosimo po ivicama torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: