Način pripreme
Kore za tortu su 2 x 30 cm prečnika, torta je veoma velika.
Sastojke za kore dobro umuttie dok ne dobijete homogenu smesu i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove, jedna po jedna. Ostavite da se ohlade.
U međuvremenu počinjemo sa pripremom krema. Pavlaku umutimo sa krem sirom, dodajemo maskarpone i bejlis.
Čokoladu rastopimo na pari i kad se ohladi dodajemo umućene sireve.
Želatin potopimo u malo hladne vode da se hidrira i nakon toga na sekund rastopimo u mikrotalasnoj.
Dodajemo u krem zato što je torta velika i treba da bude stabilna. 1/3 krema odvajamo za premazivanje torte. U preostlai krem dodajemo izrmvljeni keks i čokoladu Oreo.
Sastavljanje ove torte je uz pomoć acetatne trake sa unutrašnje strane. Kore malo nakvasite svežim mlekom i/ili bejlisom uz pomoć silikonske četke.
Stavite prvu koru, stavite polovinu odvojenog krema i nakon toga odozgo poređajte profiterole. Odozgo pokrijte preostalim kremom i stavite drugu koru, takođe natopljenu u sveže mleko ili bejlis.
Nakon što je stajala nekoliko sati u frižideru da se stegne, namažemo je odvojenim kremom.
Umutimo još malo pavlake da bismo ukrasili uz pomoć šprica. Pripremamo čokoladni ganaš tako što ugrevamo pavlaku, ne treba da provri, skidamo sa vatre, dodajemo crnu čokoladu. Kad se ohladi špricem nanosimo po ivicama torte.