Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pile ljutika ispod poklopca

Pile ljutika ispod poklopca

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pile ljutika ispod poklopca
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"I zapamtite - poklopac se otvara samo na kratko, koliko da osetite miris i posle se brzo zatvara"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • pečene paprike - 1 kg
  • paradajz - 5 komada
  • luk - 3 glavice
  • ljute paprike - 6 komada, zelene
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • beli luk - 1 struk, svež
  • peršun - 2 - 3 struka
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pile i isecite na porcije. Posolite i pospite alevom paprikom.

Ugrejte ulje i propržite meso oko 5 minuta, nakon toga izvadite i poređajte u pleh.

U istoj masnoći u kojoj ste pržili pile dodajte luk, isečen na polumesec i ljute paprike, cele.

Dinstajte oko 2 minuta.

Dodajte paradajz, oljušten i isečen na kockice.

Kuvajte još 5 minuta i dodajte pečene paprike, isečene na komade.

Pospite kašičicom šećera, kašičicom origana i so po ukusu.

Dobro promešajte i sa dobijenom ljutikom prelijte pile u plehu.

Poklopite pleh vatrostalnim poklopcem ili uvijte folijom.

Stavite pleh u rernu na 200 stepeni i pecite pile ljutiku oko 60 minuta.

Servirajte pile ljutiku posuto sitno iseckanim peršunom i belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: