Način pripreme
Operite pile i isecite na porcije. Posolite i pospite alevom paprikom.
Ugrejte ulje i propržite meso oko 5 minuta, nakon toga izvadite i poređajte u pleh.
U istoj masnoći u kojoj ste pržili pile dodajte luk, isečen na polumesec i ljute paprike, cele.
Dinstajte oko 2 minuta.
Dodajte paradajz, oljušten i isečen na kockice.
Kuvajte još 5 minuta i dodajte pečene paprike, isečene na komade.
Pospite kašičicom šećera, kašičicom origana i so po ukusu.
Dobro promešajte i sa dobijenom ljutikom prelijte pile u plehu.
Poklopite pleh vatrostalnim poklopcem ili uvijte folijom.
Stavite pleh u rernu na 200 stepeni i pecite pile ljutiku oko 60 minuta.
Servirajte pile ljutiku posuto sitno iseckanim peršunom i belim lukom.