Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita ispod poklopca

Pita ispod poklopca

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5485k522
Pita ispod poklopca
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Bugarska kuhinja je bogata pitama, zato smo vam danas pripremili jednu malo drugačiju pitu sa sirom iz grada Karlova, nemate pojma koliko je ukusna"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • jaja - 3 komada
  • sir - 200 g
  • maslac - 100 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 700 g
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite pakovanje kora na dva dela /dobijate oko 10 kora/. Prvu koru namažite rastopljenim maslacem. Pospite mrvljenim sirom.

Odozgo stavite drugu koru, ponovo namažite masalcem i ponovo pospite sirom. Radite tako dok ne potrošite prvi deo kora.

Uvijte u rolat i isecite na jednake delove. Dno dubokog pleha, sa poklopcem, namažite maslacem, Poređajte komade pite, okrenite je sa isečenim delom na gore.

Uradite na isti način i sa drugim delom kora. Namažite pitu maslacem, poklopite pleh i pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumeni.

Umutite jaja sa svežim mlekom, dodajte ulje. Prelijte zapečenu pitu. Ponovo poklopite i nastavite da pečete dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: