Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Dinstani divlji zec na italijanski način

Dinstani divlji zec na italijanski način

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Dinstani divlji zec na italijanski način
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
8
"Da li se samo meni čini da je svako italijansko jelo kao poezija u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • divlji zec - 1 komad (do 2 kg)
  • crveno vino - 2 litra
  • šargarepa - 1 komad
  • lovorov list - 3 komada
  • celer - 1 komad, struk
  • luk - 1 komad, crni
  • ruzmarin - 1 komad, struk
  • baštenski čaj - svež, po ukusu
  • karanfilić - po ukusu
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Divlji zec je apsolutno divlja životinja koja se lovi i pripada gastronomskoj kategoriji divljači, u koju spadaju i divlja svinja, jelen i srna.

Preperučuje se da se meso zeca marinira sa vinom, začinima i aromatičnim biljkama, da mu se balansira aroma.

Isecite zeca na parčiće i poređajte u veliku posudu sa crvenim vinom, lukom, celerom i šargarepom, isečenim na krupne parčiće, lovorovim listom, svežim baštenskim čajem, svežim ruzmarinom, tri ili četiri zrnca karanfilića.

Zavijte u foliju i ostavite u frižideru tokom cele noći.

Izvadite meso iz tečnosti za mariniranje. U duboku šerpu sipajte nekoliko kašika maslinovog ulja i povrće, korišećeno u marinadu, kuvajte na srednjoj vatri.

Nakon nekoliko minuta dodajte meso, dobro sotirajte i sipajte vino iz marinade.

Kuvajte dinstanog divljeg zeca na italijanski način na slaboj vatri, dok meso ne omekša. Zec je obično gotov nakon oko dva i po sata, začinite solju i biberom i servirajte.

Garnirung za ovog dinstanog zeca je po izboru.

Uživajte u ovom ukusnom receptu iz italijanske kuhinje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: