Način pripreme
Divlji zec je apsolutno divlja životinja koja se lovi i pripada gastronomskoj kategoriji divljači, u koju spadaju i divlja svinja, jelen i srna.
Preperučuje se da se meso zeca marinira sa vinom, začinima i aromatičnim biljkama, da mu se balansira aroma.
Isecite zeca na parčiće i poređajte u veliku posudu sa crvenim vinom, lukom, celerom i šargarepom, isečenim na krupne parčiće, lovorovim listom, svežim baštenskim čajem, svežim ruzmarinom, tri ili četiri zrnca karanfilića.
Zavijte u foliju i ostavite u frižideru tokom cele noći.
Izvadite meso iz tečnosti za mariniranje. U duboku šerpu sipajte nekoliko kašika maslinovog ulja i povrće, korišećeno u marinadu, kuvajte na srednjoj vatri.
Nakon nekoliko minuta dodajte meso, dobro sotirajte i sipajte vino iz marinade.
Kuvajte dinstanog divljeg zeca na italijanski način na slaboj vatri, dok meso ne omekša. Zec je obično gotov nakon oko dva i po sata, začinite solju i biberom i servirajte.
Garnirung za ovog dinstanog zeca je po izboru.
Uživajte u ovom ukusnom receptu iz italijanske kuhinje!