Fusili sa povrćem i pavlakom

Fusili sa povrćem i pavlakom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 6
26/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Obožavamo italijansku kuhinju, a jela sa fusilima su nam uvek na srcu"

Potrebni sastojci

  • fusili - oko 200 g
  • pečurke - 300 g
  • pavlaka - 200 g, za kuvanje
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crveni
  • beli luk - 3 - 4 čena, sitno iseckana /može i više/
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje pečuraka
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke propržimo dok ne dobiju zlatnu boju i izvadimo iz tiganja na tanjir.

U istom ulju propržimo luk, čenove belog luka i šargarepu, nakon toga pečurke vraćamo u njih da se pomešaju ukusi.

Ja volim paradajz da bude poluživ i dodajem ga na sekund, isečen na kockcie na kraju zajedno sa peršunom.

Dodajemo pavlaku i dobro promešamo da se ugreje, ostaje najviše 1 minut, inaće će se osušiti.

Testeninu kuvamo u posoljenoj vodi sa krupnijom morskom soli.

Kad bude gotovo, iscedimo i dodajemo u preostale sastojke. Promešamo.

Začinimo fusile sa povrćem i pavlakom biberom, posipamo peršunom.

Važno je da znate da na svakih 100 g fisila treba da ima 1 l vode.

Ako kuvajte 400 g testenine, treba da sipajte 4 l vode zato što prilikom kuvanja testenina odvaja mnogo skroba i ako nema dovoljno vode kvalitet kuvane testenine nije dobar.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: