Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada u rerni sa ruzmarinom i šampinjonima

Orada u rerni sa ruzmarinom i šampinjonima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Orada u rerni sa ruzmarinom i šampinjonima4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ako tražite ukusan recept za spremanje orade u rerni, preporučujemo vam ovaj"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • šampinjoni - 250 - 300 g
  • ruzmarin - 2 struka (za svaku ribu po jedan struk)
  • morska so
  • biber
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • selen - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Orada je jedna od najukusnijih riba koja je dokazano korisna za naše zdravlje!

Prvo operem ribu, osušim kuhinjskom krpom i začinjavam biberom, u svaku ribu stavljam po jedan isečen čen belog luka, peršun i selen.

Pravim proreze na ribi i stavljamo po jednu grančicu ruzmarina. Mariniram tako oko 30-40 minuta.

U posudu stavljam ribe, oko njih poređam šampinjone, isečen na kriške, posipam maslinovim uljem i parčićima maslaca.

Preko orada poređam isečen paradajz, posipam ponovo maslinovim uljem.

Stavljam u zagrejanu rernu na 25-30 minuta da se ispeče dok ne bude gotov i serviram oradu u rerni sa ruzmarinom i šampinjonima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: