Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada iz rerne sa belim lukom, smeđim šampinjonima i čeri paradajzom

Orada iz rerne sa belim lukom, smeđim šampinjonima i čeri paradajzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Orada iz rerne sa belim lukom, smeđim šampinjonima i čeri paradajzom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Recept je NEVEROVATAN!"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • šampinjoni - 6 - 7 komad, a smeđi
  • čeri paradajz - 1 grančica
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1/2 veza
  • beli luk - 3 čena
  • biber
  • maslac
  • ulje
  • so
  • ruzmarin - po želji
  • selen - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu dobro očistite, posolite i pobiberite spolja i unutra. Pokrijte je plastičnom folijom i ostavite tako.

Očistite smeđe šampinjone i isecite ih na tračice. Beli luk takođe isecite na tračice i limun na tanke polumesece.

Napravite nekoliko proreza na oradi, a u utrobu ribe stavite dve kriške limuna, 2-3 struka peršuna i iseckan beli luk. Dodajte začine, po vašem ukusu.

Tepsiju obilno premažite uljem, stavite orade, a oko njih poređajte smeđe šampinjone.

Čeri paradajz poređajte preko ribe. Preko pečuraka poređajte komadiće maslaca i sipajte jednu šoljicu vode. Pecite dok pečurke i riba ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: