Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Punjene paprike sa mlevenim mesom bez pirinča

Punjene paprike sa mlevenim mesom bez pirinča

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k230
Punjene paprike sa mlevenim mesom bez pirinča
Fotografije: Ivelina
3 / 4
27/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Da li se primeti da mi nismo veliki ljubitelji posnog - savršene punjene paprike bez grama pirinča"

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 - 7
  • mleveno meso - 450 g
  • luk - 1 komad
  • ulje - ili maslac
  • paradajz - 1 komad, izrendan
  • patlidžani - 1 komad
  • nana - 1 kašičica
  • biber
  • luk - 1 komad
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 - 450 g
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sitno iseckam patlidžan, posolim i ostavljam da pusti gorki sok, 20-30 minuta.

Sitno iseckam kromid luk i paradajz.

U posudu stavljam mleveno meso, dodajem iseckani luk, paradajz, biber, divlju nanu, so, umesim, ostavljam sa strane da se začini, dok čekam patlidžan.

Kada je gotov, dodajem ga u mleveno meso sa začinima. Operem paprike, očistim od semenki, sečem gornji deo paprike i punim gotovim začinjenim mlevenim mesom i povrćem.

U svaku papriku stavljam komadiće kravljeg maslaca i čeri paradajze.

Stavljam u rernu da se ispeče. Kada se paprike ispeku , pripremam sos.

U kaserolu ili malu šerpu stavljam 2 šolje kiselog mleka, 2 jajeta i dodajem otprilike čašu sosa odvojenog prilikom pečenja paprika, dodajem 2 supene kašike brašna i neprestano mešam kašikom, dok se ne zgusti na srednjoj temperaturi na ringli. Pazim da ne zagori.

Sipam pripremljeni sos za punjenje paprika na ispečene, još vruće punjene paprike.

Ostavljam da se malo ohlade sa smesom i da se objedine ukusi paprika i sosa sa kiselim mlekom. Posipam sitno iseckanim svežim peršunom i biberom.

Ovo su porodični favoriti, tako pripremljene punjene paprike sa mlevenim mesom bez pirinča.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: