Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Marinirana svinjska rebarca sa pasuljem i kiselim kupusom u rerni

Marinirana svinjska rebarca sa pasuljem i kiselim kupusom u rerni

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Marinirana svinjska rebarca sa pasuljem i kiselim kupusom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"I odvojeno su ukusni, ali zajedno kombinacija je zapravo neodoljiva"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 350 - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • čubar
  • ulje - 2 kašike
  • kiseli kupus - 1 kisela glavica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • lovorov list - 2 - 4 komada
  • svinjska rebra - 1, 5 - 2 kg
  • so
  • kumin
  • crveno vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Marinirajte svinjska rebra sa biberom i alevom paprikom, kuminom, čubrom, crvenim vinom, uljem i solju. Pokrijte ih folijom i stavite na 24 sata u frižider.

Sledećeg dana pristupite spremanju pasulja. Izbacite prvu vodu pasulja. Prelijte ga vodom i kuvajte na tihoj vatri skoro dok ne bude gotov. U skoro skuvani pasulj se dodaje sitno isečena glavica luka, čubar po ukusu i ulje, kuvaju se dok ne omekšaju i dok pasulj ne bude gotov.

Kiseli kupus se iseče i stavlja se u odgovarajuću posudu za pečenje zajedno sa čorbom koju je glavica pustila, ne više. Peče se na tihoj vatri, dok ne počne da omekšava. Tada se stavljaju začini - ulje, biber i aleva paprika, lovorov list, čubar. Dodaje se malo vode u kojoj se kuvao pasulj.

Pecite dok deo vode ne ispari i stavite proceđeni pasulj, promešajte dobro i zapecite dok ne bude gotovo.

Svinjska rebarca pecite pod folijom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 90 minuta, nakon toga sklonite foliju u zapecite dok ne dobijete zlatastu koricu.

Servirajte aromatična svinjska rebarca preko kanapea od kiselog kupusa sa pasuljem - jedinstvena đakonija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: