Originalne Kajzerice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
21/06/2018
"Jedno pitanje nas muči - da li je Kajzer jeo originalne Kajzerice ili ne "
Priprema35 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano423
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 6 šolja, prosejano
  • so - 1 kašika
  • voda - 1 1/2 šolje, mlaka
  • svež kvasac - 1/2 kocke ili 7 g, suv
  • med - 1 kašika
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 4 kašike
  • Još
  • jaja - 1 komad, za mazanje
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavlja kvasac, voda, med i promeša se, ostavlja se 5 minuta. Nakon toga se dodaju jaja i brašno i so.

Mesi se dok se ne formira lopta i dodaje se maslac, mešenje se nastavlja dok se ne dobije meko i glatko testo. Razvija se na stolu i savija se kao koverat, posle se okreće za 90 stepeni i opet se savija tako se radi još 2-3 puta.

Stavlja se u podmazanu posudu i pokriva se streč folijom, raste 30 minuta. Posle se savija opet tako 2-3 puta i opet raste 30 minuta.

Nakon što naraste deli se na 12 delova i svaki se pretvara u fitilj dug 30 cm, pravi se čvor i krajevi se podvrću na unutra, da ne štrče, a da se dobije loptica.

Poređaju se u posudu za pečenje postavljenu papriom na rastojanju jedna od druge, pokrivaju se folijom i ostavljaju da rastu oko 1 sat.

Mažu se umućenim jajetom i posipaju se makom. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu. Ohlade se na rešetki.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar