Način pripreme
U posudu se stavlja kvasac, voda, med i promeša se, ostavlja se 5 minuta. Nakon toga se dodaju jaja i brašno i so.
Mesi se dok se ne formira lopta i dodaje se maslac, mešenje se nastavlja dok se ne dobije meko i glatko testo. Razvija se na stolu i savija se kao koverat, posle se okreće za 90 stepeni i opet se savija tako se radi još 2-3 puta.
Stavlja se u podmazanu posudu i pokriva se streč folijom, raste 30 minuta. Posle se savija opet tako 2-3 puta i opet raste 30 minuta.
Nakon što naraste deli se na 12 delova i svaki se pretvara u fitilj dug 30 cm, pravi se čvor i krajevi se podvrću na unutra, da ne štrče, a da se dobije loptica.
Poređaju se u posudu za pečenje postavljenu papriom na rastojanju jedna od druge, pokrivaju se folijom i ostavljaju da rastu oko 1 sat.
Mažu se umućenim jajetom i posipaju se makom. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu. Ohlade se na rešetki.