Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Zapečeni krompir na provansalski način

Zapečeni krompir na provansalski način

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Zapečeni krompir na provansalski način
Fotografije: marcheva14
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nakon napornog dana najbolje je da dođete kući i da vidite serviranu baš ovakvu porciju zapečenog krompira na provansalski način"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, srednje veliki
  • maslac - 3 kašike, istopljen
  • beli luk - 3 čena, gnječeni
  • peršun - 1 kašika, usitnjen
  • košer so
  • parmezan - 2 kašike, narendan
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Ravna posuda za pečenje pokrivena namazanim papirom.

Krompir se opere, ne ljušti se i stavlja se u šerpu sa vodom, da se skuva dok ne bude gotov. Nakon toga, kako je vruć, proređa se u posudu za pečenje i presom za krompir se blago raspukne, ali ne da se pretvori u pire.

U posudici se topi maslac, dodaje se beli luk i usitnjen peršun. Pomoću kašike se preliva svaki krompir. Posipa se košer solju i biberom.

Peče se na 180 stepeni oko 15 minuta.

Izvadi se iz rerne i svaki krompir se posipa narendanim parmezanom.

Dopeku se dok ne postanu zlatasti oko 10-15 minuta.

Serviraju se vrući.

Uz zapečen krompir može da se doda i nekoiko pečuraka punjenih maslacem i parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: