Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Moj ratatuj na provansalski način

Moj ratatuj na provansalski način

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Moj ratatuj na provansalski način
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusan ratatuj na provansalski način koji toplo preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 veliki
  • paprika - 1 komad, velika ili dve manje (crvene)
  • so - 1 kašičica
  • luk - 2 velike glavice
  • paradajz - 3 komada
  • biber - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • provansalski začini - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam moj veoma lagan i ukusan recept za ratatuj.

Količina povrća zavisi od njihove veličine i veličine vašeg jela. Koristite moje količine povrća samo kao smernice.

Pripremite povrće u količini po vašoj želji.

Začini su takođe po vašem ukusu, a možete da koristite origano, čubar, majčinu dušicu i dr.

Isecite paradajz na tanke krugove, patlidžan i luk isecite takođe kao paradaju.

Ako koristite veliki patlidžan isecite ga na krugove nakon toga ih isecite na polumesece. Papriku očistite od semenki i posle isecite na okrugle kriške. Ako je paprika (vrsta kalifornijska) veća isecite krugove na polovine.

Zagrejte rernu do 180 stepeni.

Počnite da ređate isečeno povrće položeno u posudu, ređajući ga. Pospite začinima. Namažite uljem ili maslinovim uljem i pokrijte aluminijumskom folijom.

Stavite jelo u rernu i pecite 40 minuta. Sklonite foliju i pecite još 10-20 minuta, ili dok se ne zapeče da izgleda ukusno. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi oko 10 minuta, pre nego što jedete.

Ovo je predivno jelo da se jede i sledećeg dana. Nije potrebno da se ponovo zagreva, jednostavno ga ostavite na sobnoj temperaturi.

Po želji servirajte sa narendanim grijer sirom ili namrvljenom rikotom. Prijatno spremanje i jedenje ovog laganog i veoma uksunog recepta!

Moj ratatuj na provansalski način je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: