Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kapkejk sa pireom od bundeve i čokolade

Kapkejk sa pireom od bundeve i čokolade

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kapkejk sa pireom od bundeve i čokolade
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Jesen dolazi sa aromom kapkejka od bundeve sa čokoladom"

Potrebni sastojci

  • pire od bundeve - 360 g, pečena
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 250 g, kristal
  • brašno - 125 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • maslinovo ulje - 50 g ili ulje
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičica
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • orasi - 50 g, isečeni na krupno
  • čokolada - 120 g isečena na parčiće
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeno

Papirne korpice i kalup sa 12 gnezda

Ne radi se mikserom već drvenom varjačom!

1. U posudi se pomešaju brašno, prašak za pecivo, so i svi suvi sastojci.

2. U posudi se umute jaja sa šećerom žicom za mućenje, dodaje se pire od bundeve, maslinovo ulje, vanila i meša se dobro. Smesa se dodaje u smesu od brašna i dodaje se i 100 g parčića čokolade, a drugih 20 g se sačuva.

Sa kašikom za sladoled ili supenom se sipa smesa u papirne korpice i stavljaju se u gnezda kalupa. Posipaju se orasima.

Peče se oko 30-35 min.

Nakon što se izvade iz rerne dok su još topli posipaju se sa 20 g čokoladnih parčića.

Beleška: Bundevu sam uveče stavia da se peče sa medom, ali bila je toliko vodena da zamalo nisam dobila supu i jedno što sam mogla da uradim je da napravim ove jednostavne kolače, tako da sam je iskoristila za jednan prijatan doručak.

Prethodno sam je izgnječila viljuškom u pire i dodala sam druge sastojke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: