Način pripreme
Rerna - 180 stepeno
Papirne korpice i kalup sa 12 gnezda
Ne radi se mikserom već drvenom varjačom!
1. U posudi se pomešaju brašno, prašak za pecivo, so i svi suvi sastojci.
2. U posudi se umute jaja sa šećerom žicom za mućenje, dodaje se pire od bundeve, maslinovo ulje, vanila i meša se dobro. Smesa se dodaje u smesu od brašna i dodaje se i 100 g parčića čokolade, a drugih 20 g se sačuva.
Sa kašikom za sladoled ili supenom se sipa smesa u papirne korpice i stavljaju se u gnezda kalupa. Posipaju se orasima.
Peče se oko 30-35 min.
Nakon što se izvade iz rerne dok su još topli posipaju se sa 20 g čokoladnih parčića.
Beleška: Bundevu sam uveče stavia da se peče sa medom, ali bila je toliko vodena da zamalo nisam dobila supu i jedno što sam mogla da uradim je da napravim ove jednostavne kolače, tako da sam je iskoristila za jednan prijatan doručak.
Prethodno sam je izgnječila viljuškom u pire i dodala sam druge sastojke.