Domaća kakao torta

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2364k253
Domaća kakao torta
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
02/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Sjajan recept za kakao tortu, koju pamtimo iz detinjstva i ne zaboravljamo do danas"

Potrebni sastojci

  • sastojci za dve kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kakao - 2 kašike
  • za krem
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 8 kašika
  • brašno - 7 kašika
  • vanila - 1 kašičica, tečna
  • kompot - samo sok, za prelivanje
  • kokosovo brašno - za posipanje
  • zvezdice - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele. U brašno dodajemo prašak za pecivo i postepeno dodajemo u jaja.

Kakao se dodaje kad prođe kroz sito, da se ne stavaraju grudvice. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni u obloj posudi za pečenje.

Krem se pravi na sledeći način: Mleko se zagreva i u njega se dodaje šećer.

Prethodno umućena jaja se dodaje pre mleka da provri. Dodaje se brašno, umućeno sa malo vode. Krem se meša dok se ne zgusne.

Dodaje se vanila. Kore se prelivaju komopotom i maže se krem. Nakon što prelijemo kremom drugu koru, posipamo kokosovim brašnom. Po želji stavljamo zvezdice ili perle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: