Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Neodoljivi kolač sa mandarinama

Neodoljivi kolač sa mandarinama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k219
Neodoljivi kolač sa mandarinama
Fotografije: marcheva14
1 / 5
02/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Možete da probate, ali nema načina da odolite ovom aromatičnom kolaču sa mandarinama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, belo
  • šećer - 150 g, kristal
  • jaja - 2 komada, L, razdvojena
  • sok od mandarina - 250 ml
  • kora od mandarina - 2 komada, narendana
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • prašak za pecivo - 8 g
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 175 stepeni;

Kalup za kolač 27-8/12 cm, namazan i pokriven papirom za pečenje.

Voće se opare pod tekućom vodom četkom, najbolje ako se koristi BIO voće.

Madarine se, ako nisu sasvim sveže, stavljaju u posudu frižidera na 1 sata (to važi i za pomorandže). Nakon tvoga se izvade i veoma lako se narenda njihova kora. Iscede se i ostavlja se sa strane.

Jaja se razdvoje na žumanca i belanca.

Žumanca se umute sa šećerom dok ne pobele, oko 10 minuta. U mlazu se dodaje maslinovo ulje uz mućenje, narendane kore i kroz cediljku se dodaje pola soka mandarina.

Brašno i prašak za pecivo se proseju u posudi sa smesom i promešaju se špatulom, pri čemo se ređaju sa preostalim sokom od mandarina, a nakon toga se promešaju dva-tri minuta na slaboj brzini miksera.

Mute se belanca sa prstohvatom soli da bude čvrst sneg. Dodaju se u porcijama u smesu, Meša se špatulom.

Gotova smesa se sipa u kalup za kolač na papir za pečenje.

Kolač se peče na 175 stepeni oko 45-50 minuta. Proverava se dugim drvenim ražnjićem.

Vadi se iz rerne, ostavlja se oko 15 minuta u kalupu i nakon toga se hladi potpuno na rešetki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: