Način pripreme
Rerna - 175 stepeni;
Kalup za kolač 27-8/12 cm, namazan i pokriven papirom za pečenje.
Voće se opare pod tekućom vodom četkom, najbolje ako se koristi BIO voće.
Madarine se, ako nisu sasvim sveže, stavljaju u posudu frižidera na 1 sata (to važi i za pomorandže). Nakon tvoga se izvade i veoma lako se narenda njihova kora. Iscede se i ostavlja se sa strane.
Jaja se razdvoje na žumanca i belanca.
Žumanca se umute sa šećerom dok ne pobele, oko 10 minuta. U mlazu se dodaje maslinovo ulje uz mućenje, narendane kore i kroz cediljku se dodaje pola soka mandarina.
Brašno i prašak za pecivo se proseju u posudi sa smesom i promešaju se špatulom, pri čemo se ređaju sa preostalim sokom od mandarina, a nakon toga se promešaju dva-tri minuta na slaboj brzini miksera.
Mute se belanca sa prstohvatom soli da bude čvrst sneg. Dodaju se u porcijama u smesu, Meša se špatulom.
Gotova smesa se sipa u kalup za kolač na papir za pečenje.
Kolač se peče na 175 stepeni oko 45-50 minuta. Proverava se dugim drvenim ražnjićem.
Vadi se iz rerne, ostavlja se oko 15 minuta u kalupu i nakon toga se hladi potpuno na rešetki.