Način pripreme
Tajna lepe kavarme je sporo dinstanje mesa i bez mnogo mešanja.
Tako ostaju celi komadi mesa koji se rastapaju u ustima, ne mrvite ih za vreme kuvnanja.
Dodajte i prstohvat ljubavi po ukusu.
Oprano i dobro osušeno meso iseckite na kockice veličine 3-5 cm.
Sipajte meso u duboki tiganj i ugrejte na maksimalnom stepenu ringle, dok meso ne počne da dobija boju, proces između prženja i dinsanja.
Čim tečnost ispari meso porumeni i ostaje u sopstvenoj masnoći.
Posle smanjite ringlu i nastavite da pržite meso sa svih strana, okrećite ga i tresite tiganj, nemojte mešati kašikom.
Kad meso potamni i dobije zlatnu boju sa svih strana, dodajte mast. Poklopite i merite 30 minuta. Za to vreme meso je polugotovo. Kuvajte na tihoj vatri.
Važno je da je meso ostalo na masti i da počne da se prži. Za to vreme oljuštite luk i isecite na trakice, praziluk - na debele krugove. Isecite pečenu papriku i konzervisane pečurke. Dodajte u meso izmrvljenu suvu papriku, svo povrće i merite još 20 minuta. Vreme je potpuno doovljno da se dinsta povrće i da meso bude gotovo.
Nakon toga dodajte začine i paradajz pire ili sitno iseckan jedan veliki paradajz. Ostavite da se krčka još pet minuta. Na drugoj ringli u tiganju pripremite jaja na oko, za svaku porciju po jedno jaje.
Servirajte kavarmu toplu i posutu svežim pešrunom i jajetom. Neka vam je slatko!