Mamina kavarma korak po korak

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Mamina kavarma korak po korak
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Častimo vas sa receptom za maminu kavarmu i želimo vam prijatno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g /po mogućstvu masnije/
  • crni luk - 2 velike glavice
  • praziluk - 1 struk
  • pečene crvene paprike - 4 komada
  • pečurke - 400 g, iz konzerve
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • svinjska mast - 1 - 2 supene kašike
  • biber, ljuta aleva paprika - dimljena i krupnije samlevena i so po ukusu, sušena paprika
  • čubar - 1 kašičica
  • sitno iseckan peršun - 1 supena kašika za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Tajna lepe kavarme je sporo dinstanje mesa i bez mnogo mešanja.

Tako ostaju celi komadi mesa koji se rastapaju u ustima, ne mrvite ih za vreme kuvnanja.

Dodajte i prstohvat ljubavi po ukusu.

Oprano i dobro osušeno meso iseckite na kockice veličine 3-5 cm.

Sipajte meso u duboki tiganj i ugrejte na maksimalnom stepenu ringle, dok meso ne počne da dobija boju, proces između prženja i dinsanja.

Čim tečnost ispari meso porumeni i ostaje u sopstvenoj masnoći.

Posle smanjite ringlu i nastavite da pržite meso sa svih strana, okrećite ga i tresite tiganj, nemojte mešati kašikom.

Kad meso potamni i dobije zlatnu boju sa svih strana, dodajte mast. Poklopite i merite 30 minuta. Za to vreme meso je polugotovo. Kuvajte na tihoj vatri.

Važno je da je meso ostalo na masti i da počne da se prži. Za to vreme oljuštite luk i isecite na trakice, praziluk - na debele krugove. Isecite pečenu papriku i konzervisane pečurke. Dodajte u meso izmrvljenu suvu papriku, svo povrće i merite još 20 minuta. Vreme je potpuno doovljno da se dinsta povrće i da meso bude gotovo.

Nakon toga dodajte začine i paradajz pire ili sitno iseckan jedan veliki paradajz. Ostavite da se krčka još pet minuta. Na drugoj ringli u tiganju pripremite jaja na oko, za svaku porciju po jedno jaje.

Servirajte kavarmu toplu i posutu svežim pešrunom i jajetom. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: