Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa pirinčem i pečurkama u rerni

Pečeno pile sa pirinčem i pečurkama u rerni

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pečeno pile sa pirinčem i pečurkama u rerni
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"I ako mislite da jedno pečeno pile ne može da odleti, znači ništa ne razumete - ovo će nestati iz tanjira za čas"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 1/2 kg
  • pečurke - 250 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • jabuka - 1 komad
  • peršun
  • biber
  • nana - obavezna za recept (sveža)
  • belo vino - 100 g
  • pirinač - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zapržimo pirinač u maslacu, da postane staklast, dodajemo pečurke isečene na kriške, isečen mladi luk, nanu, biber, oraščić (malo).

Sledi jabuka isečena na komadiće, dodajemo vino i dinstamo oko 2-3 minuta, dok pirinač malo ne nabubri.

Punimo pile, koje je prethodno posoljeno i začinjeno biberom i maslacem, namazano i spolja i iznutra.

Prilikom pečenja stavljamo preko punjenog pileta ruzmarin.

Ovo pečeno pile sa pirinčem i pečurkama u rerni je neverovatno ukusno!

Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: