Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni losos u er frajeru

Pečeni losos u er frajeru

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pečeni losos u er frajeru
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
2
"Losos, spremljen u er frajeru - to je nešto novo i radoznali smo"

Potrebni sastojci

  • fileti lososa - 2 komada, oko 3 cm
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili ulje avokada
  • suve biljke - 2 kašike*
  • so - izdašno
  • biber - krupni
  • limun - 1/2 limuna, na kriške
* merne jedinice

Način pripreme

U vazdušnoj fritezi sve ispada hrskavije, sočnije i uvek savršeno spremljeno za neverovatno kratko vreme.

Za vašu vazdušnu fritezu dobro je da fileti lososa budu jednake debljine.

Stavljate marinirane filete od lososa u korpicu vazdušne friteze. Najbolje je da ne pretrpavate. Sve što treba da uradite je da stavite filete od lososa u korpicu vazdušne friteze i da uključite na odgovarajuće vreme pečenja. To je toliko jednostavno!

Možete da vidite koliko je lepa boja, kada su ispečeni fileti, da ne pričamo da su izuzetno sočni i nežni.

Sklonite sve kosti sa lososa, ako je neophodno i ostavite ribu da stoji na radnoj površini sat vremena. Natrljajte svaki file maslinovim uljem i začinite ruzmarinom, bosiljkom i drugim po ukusu, solju i biberom.

Stavite filete u korpicu friteze. Uključite program friteze na 200 stepeni na 7 minuta za tri do tri i po cm debljine fileta.

Kada se tajmer ugasi, otvorite korpicu i proverite riblje filete viljuškom, da se uverite da su gotovi onako kakvi vi želite da budu.

Prelijte pečenog lososa u er frajeru pri serviranju Holandez sosom (koristila sam gotov) ili dinstanim povrćem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti