Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena bundeva»Bundeva punjena svinjetinom i pečurkama

Bundeva punjena svinjetinom i pečurkama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Bundeva punjena svinjetinom i pečurkama
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
4
"Definitivno smo iznenađeni kombinacijom punjene bundeve sa svinjetinom i pečurkama, a vi?"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 srednja
  • svinjsko meso - 500 g, plećka ili but
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 kašike
  • pečurke - 250 g, sitne
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite poklopac bundevi i pažljivo očistite od semenki. Začinite alevom paprikom.

Zagrejte ulje i zapržite dok luk ne omekša. Dodajte svinjsko meso i pečurke i zapržite dok se meso ne zapeče. Začinite začinima i napunite bundevu dobijenim nadevom.

Stavite punjenu bundevu u posudu za pečenje, dodajte malo vode, uvijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 3 sata.

Po želji pred kraj pečenja možete da sklonite foliju i da zapečete bundevu sa malo kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: