Тeleća supa sa leblebijama
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća Čorba»Тeleća supa sa leblebijama

Тeleća supa sa leblebijama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Тeleća supa sa leblebijama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
05/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
"Kad stomak zakrči, dajte mu da jede teleću supu sa leblebijama, biće zadovoljan"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • leblebije - 400 g (konzerva)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 - 3 komada
  • celer - 30 g (koren)
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • so
  • biber
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite teletinu od žila i isecite je na sitne zalogaje. Kuvajte dok ne bude gotovo.

Očistite i isecite svo povrće.

U šerpu stavite ulje i dinstajte u njemu luk, isečen na sitno.

Čim luk omekša dodajte šargarepu, krompir i celer. Promešajte i ostavite da se i oni izdinstaju 5 minuta.

Procedite bujon u kome je vrilo meso. Dodajte oko litar i leblebije.

Stavite so i biber po ukusu i nekoliko lovorovih listova.

Kuvajte teleću supu na slaboj ringli 30 minuta dok povrće ne bude gotovo.

Pred kraj kuvanja dodajte i meso.

Kuvajte teleću supu sa leblebijama još 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: