Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Prlenke»Prlenke iz rerne sa nadevom

Prlenke iz rerne sa nadevom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Prlenke iz rerne sa nadevom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 8
06/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Prlenke su još ukusnije kada su sa nadevom - još jednom smo dokazali da je tako"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 15 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • nadev
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • kravlji maslac - 30 g (za premazivanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte sveže mleko i u njemu rastvorite šećer i kvasac.

Prosejte brašno sa solju i napravite udubljenje. Dodajte smesu sa kvascem i maslinovim uljem.

Zamesit meko testo. Ako je potrebno dodajte još malo brašna dok ne dobijete testo koje se ne lepi.

Namažite testo sa malo maslinonovog ulja i stavite ga u posudu, pokrijte folijom ili krpom.

Ostavite 30 minuta da nadođe.

Izrendajte kačkavalj krupnije, a sir izmrvite. Pomešajte ih.

Gotovo testo podelite na 8 delova. Oblikujte loptice i spljeskajte između dlanova. U sredinu stavite po 1 supenu kašiku nadeva i ponovo oblikujte loptu. Na brašnom posutoj radnoj povšrini razvucite svaku na tanku koru okruglog oblika.

Oštrim nožem napravit proreze po površini.

Poređajte prlenke u pleh, obložen papirom za pečenje.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i stavite da se peče 15-20 minuta.

Odmah nakon što se ispeku ih namažite mekanim maslacem.

Po želji pospite prlenke sa nadevom šarenom solju ili drugim začinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: