Krompir lepeza

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
759
903
06/11/2020
"Probajte naš recept za krompir lepezu i garantujemo vam, da ih više nikada nećete spremati na drugi način"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano932
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir, oljuštit ga i ponovo ga isplaknite. Svaki krompir isecite na tanke krugove dbljine oko 5 mm, a nož ne treba da dođe do osnove krompira.

Isecite beli luk na tanke kriške, a dimljeni sir na tanke krugove. Umesto dimljenog sira možete da koristite kobasicu po izboru.

Između odvojenih kriški svakog krompira stavljajte po krišku belog luka i dimljenog sira. Zagrejte maslinovo ulje sa malo soka od limuna i prelijte krompire koje ste već poređali u posudu za pečenje.

Pospite ih začinima i solju po ukusu. Stavite krompir lepezu da se ispeče oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Tokom pečenja nekoliko puta ih prelivajte masnoćom iz posude za pečenje.

Gotove lepeze od krompira izvadite, pospite sa malo narendanog kačkavalje i vratite na 2 minuta da se zapeku.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar