Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir lepeza sa dimljenim sirom

Krompir lepeza sa dimljenim sirom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Krompir lepeza sa dimljenim sirom
Fotografije: Kristina Boneva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Probajte naš recept za krompir lepezu i garantujemo vam, da ih više nikada nećete spremati na drugi način"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, veći
  • kačkavalj - 70 g, narendan
  • dimljeni sir
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • origano
  • maslinovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir, oljuštit ga i ponovo ga isplaknite. Svaki krompir isecite na tanke krugove dbljine oko 5 mm, a nož ne treba da dođe do osnove krompira.

Isecite beli luk na tanke kriške, a dimljeni sir na tanke krugove. Umesto dimljenog sira možete da koristite kobasicu po izboru.

Između odvojenih kriški svakog krompira stavljajte po krišku belog luka i dimljenog sira. Zagrejte maslinovo ulje sa malo soka od limuna i prelijte krompire koje ste već poređali u posudu za pečenje.

Pospite ih začinima i solju po ukusu. Stavite krompir lepezu da se ispeče oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Tokom pečenja nekoliko puta ih prelivajte masnoćom iz posude za pečenje.

Gotove krompir lepeza sa dimljenim sirom izvadite, pospite sa malo narendanog kačkavalja i vratite na 2 minuta da se zapeku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: