Način pripreme
U dubljem tiganju na ulju propržiti sitno seckani praziluk.
Dodati mleveno meso, dodati malo vode i izmrviti u mrvice.
Pečurke se iseku na male komade i dodaju se u tiganj. Začini se začinima.
Sipa se vino i punjenje se kuva dok tečnost ne ispari.
Bundeva se iseče na pola preko dela gde je seme. Samo dna dve bundeve se koriste kao posude. Očiste se od semena i operu se.
Stavljaju se u pleh obložen papirom za pečenje, korom na gore. Pecite 30 minuta bez dodavanja vode.
Nakon toga okrenite mesom na gore, posolite bundeve i napunite ih pripremljenom smesom.
Stavite pleh u rernu i pecite još 30 minuta. Ako počnu da gore, na vrh se može staviti folija.
Pet minuta pre isključivanja rerne pospite rendanim kačkavaljem i pecite punjenu bundevu dok se kačkavalj ne istopi.
Pogledajte i kako odabrati slatku bundevu, kao i zbog čega je korisno da jedemo bundevu.