Način pripreme
Poređajete kriške teletine na radnu površinu i pospite solju i biberom.
Rasporedite preko svake kriške meso, krišku belog luka i listove žalfije. Možete odabrati nadev kao što je slanina ili sveža paprika i da dodate žalfiju i beli luk.
Uvijte rolate i učvrstite čačakalicom za zube. Uvaljajte slane teleće rolate u brašno. Pecite u tiganju sa 2 supene kašike ulja i 30 g maslaca. Dodajte isečenu ljutu papriku i malo žalfije. Dodajte vino i limun. Ostavite da ispari i pokrijte tiganj poklopcem.
Nastavite da kuvate oko 15-20 minuta, dodajte ako je potrebno kutlačom toplu vodu ili bujon. Kad bude gotovo izvadite beli luk i ljutu alevu papriku.
Ako su kriške teletine od telećeg šola, nakon što ih izdinstate sa vinom, prebacite ih u multikuker ili ekspres lonac. Pokrijte ih sa 2/3 toplog bujona (preporučuje se iz mesa ili od povrća) i sačekajte da tečnost provri. Kuvajte oko 35 minuta. So i biber sipajte pred kraj kuvanja.
Pripremite povrće: Bele špargle imaju larakterističan lagan ukus, nežniji nego zelene špargle. Ako imate bele špargle savetujem da ih malo skuvate, sotorajte ih u tiganju sa maslacem i servirajte. Druga predivna varijanta je da ih nakon sotiranja servirate sa prženim jajima i plavim sirom fondu/kremastiji i mekši/.
U duboku šerpu (sa vrelom, posoljenom vodom) stavite oljuštene bele špargle. Kuvajte ih ne više od 7 minuta. Skuvajte i u drugoj šerpi isečenu šargarepu i brokoli, isečen na ružice. Kuvajte ne više od 5 minuta.
Kad povrće bude gotovo, sotirajte ih u tiganju sa maslacem ili maslinovim uljem oko 2 minuta.
Servirajte tople slane teleće rolate sa sotiranim šparglama, šargarepom i brokolijem.
Možete servirati ove rolate sa krompir pireom ili sa povrćem na pari. Ili kao što je u receptu - sa kuvanim i sotiranim povrćem /šparglama, šargarepom i brokolijem/. Ovako kombinovani sastojci su veoma korisni i dobro balansirani. Prijatno!