Način pripreme
Rerna - 180 stepeni;
Karamički kalup namazan sa malo maslinovog ulja - 28/22 cm.
U posudi se promeša pavlaka, narendan kačkavalj, beli luk (gnječeni) i ustinjena dva srruka mladog luka. Ostavljaju se sa strane.
Povrće se očisti.
Na tanke kolutove se iseče krompir, može da se koristi rende, ali ja više volim rukom da isečem.
Na deblje kolutove se iseku tikvice. I dve vrste povrća se prebacuju u posudu, začinjava se sa malo mlevene morske soli, sveže mlevenog bibera, origanom i promeša se rukom.
Poređaju se jedno do drugog kolut krompira, šajbna tikvice, a tu i tamo krompira može da bude više, nije problem. Tako je bilje jer će baš oni upiti tečnost tikvice. Posipa se tankim mlazom maslinovog ulja.
Poređano povrće se preliva smesom od pavlaka, raspoređuje se kašikom.
Zapečeno jelo od povrća se peče na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Zapečeno jelo od tikvice i krompira se ohladi 10-15 minuta i servira se sa malo isečenog mladog luka.