Ćuftice sa tikvicama i mlevenim mesom u paradajz sosu

Ćuftice sa tikvicama i mlevenim mesom u paradajz sosu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
785
904
13/11/2020
"Aromatične ćuftice sa sosom, tako i nismo razumeli kada je vreme za jelo!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano206
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, srednja
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 mala glavica
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • za sos
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 srednja glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 4 komada
  • brašno - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 2 - 3 listića
  • voda - 600 ml
  • peršun - 3 struka
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvicu, oljuštimo je i narendamo na rende, nakon toga je ostavljamo u cediljki da se ocedi od tečnosti. Oljuštimo luk i njega narendamo na rende.

U posudu stavljamo mleveno meso, dodajemo narendani luk, oceđenu tikvicu, biber, kumin i so po ukusu. Zamesimo dobro sve zajedno i oblikujemo male ćuftice.

Spremamo sastojke za sos, tako što na rende narendamo luk, šargarepe i paradajz. U dubokoj posudi zagrevamo ulje i dodajemo luk. Mešamo i nakon minut dodajemo šargarepe i paradajz.

Promešamo ponovo i stavljamo alevu papriku, šećer, so po ukusu i brašno. Mešajući sipamo toplu vodu, nakon toga ubacujemo unutra ćuftice i lovorove listiće.

Poklapamo poklopcem i ostavljamo da se kuva oko 40 minuta. Kada je jelo gotovo, sklanjamo sa vatre i pri serviranju posipamo svežim peršunom isečenim na sitno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar