Način pripreme
Dobro je vam sastojci budu blizu, jer se dodaju jedan posle drugog, da se ne gubi vreme.
Pileće meso očistite i osušite ubrusom.
Peršun iseckajte i ostavite sa strane.
Pileće grudi isecite na približno tri jednaka parčeta po dijagonali. Stavite u široki deo tanjira i začinite maslinovim uljem, dobro promešajte rukom da se namasti, nakon toga so, krupnije samleven biber.
Ugrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi, onaj gde će se stvoriti korica, to znači da ne treba da bude onaj sa dnom koje se ne lepi.
Stavite komade piletine i pržite dok se ne stvori zlatna korica. Izvadite i držite na toplom mestu.
U isti tiganj sipajte maslinovo ulje ako je potrebno i dodajte izgnječeni beli luk, mešajte 30 sekundi, dodajte suve začine, promešajte brzo i dodajte pileći bujon da se deglazira, mešajte drvenom kašikom, nakon toga senf, med i na kraju Balsamiko. Ostavite na višoj temperaturi da vri dok se sos ne redukuje, ali ne previše.
Vratite komade piletine, prelijte sosom nekoliko puta i ostavite da se krčka oko 10 minuta ako su isečeni deblje, biće potrebno malo više vremena da stoje na ringli ili dok se sos ne pretbori u prijatno glaziranu konsistenciju. Na kraju pospite iseckanim peršunom. Skinite sa vatre, servirajte.
Za dobar rezultat ovog recepta koristite težag i gust balasmiko za balsamiko redukciju, ond je približno konzistencije meda ili tačnije balsamiko iz Modene, koji se može naći u prodavnicama.